RECEPTEK - EGÉSZSÉG - EGÉSZSÉGES ÉTELEK - MENTES TORTÁK:
MINDENMENTES Vaníliás-Epres GYÜMÖLCSTORTA RECEPTJE: A torta rizslisztes piskóta alappal készült, vaníliás pudingos krémmel és díszítésként eperrel, de málnával vagy barackkal is nagyon finom lehet.
RIZSLISZTES PISKÓTA Receptje: 3 tojás sárgája, 3 evőkanál cukorhelyettesítő (pl.kókuszvirág cukor), 1/2citrom reszelt héja - Ezt a három összetevőt fehéredési keverjük, majd 3púpozott evőkanál átszitált rizsliszttel és a 3 tojásfehérje felvert habjával (+pici só a felveréshez) óvatosan összekeverjük. Gyümölcstorta formába öntve előmelegített sütőben 180C kb 11percig sütjük.
VANÍLIÁS KRÉM Receptje: 1vaníliás pudingporból laktózmentes tejjel vaníliapudingot főztem, tettem még hozzá vaníliaport is, a pudingot pedig most is mézzel édesítettem, ehhez a krémhez most 4db lapzselatint használtam, a zselatint melegen kell a krémhez keverni, mert a méz miatt nem áll össze a puding, túl folyós lesz (ha más édesítési lehetőséget használtok, akkor ez el is hagyható). Majd amikor langyos lett a krém kevertem hozzá egy fél laktózmentes teavajat és szinte kihűlt állapotban került rá a piskótára a krém.
Küldöm szeretettel Mindenkinek!